Kde se skutečně skrývají problémy

Jan Veselský/

Člověk je na každodenní bázi vystavován tisícům podnětů, které svým vlastním způsobem interpretuje a následně zapracovává do databáze své životní zkušenosti. Je mylnou představou se domnívat, že vjemy, které si uvědomujeme jsou jediné, které ovlivňují celkový stav naší existence.

Společně s těmito impulzy ukládá naše databanka podvědomí doslova miliony dalších informací za sekundu, které přes soustavu filtrů lidského mozku NIKDY NEDOSÁHNOU úrovně, kdy bychom byli schopni si je v běžném stavu vědomí rozumem uvědomit. HYPNOTERAPIE se od konvenčních terapeutických metod, které svůj okruh působení omezují výhradně na minoritních 5 procent impulzů, liší zásadně tím, že NEIGNORUJE PODVĚDOMÉ FAKTORY problémů, které ovlivňují naše životy stejně efektivně, i když o nich nemáme ani zdání.

Stručné‘ znázornění stále ještě tolik přehlížené skutečnosti v kostce…nebo spíše v kvádru ?

Koncept podvědomí a jeho dopad na náš každodenní život byl rozsáhle studován v oblasti psychologie a medicíny. Naše podvědomí zpracovává obrovské množství informací. Tyto informace mohou zahrnovat minulé zkušenosti, vzpomínky, emoce a přesvědčení, které formují naše chování a postoje. Hypnoterapie je terapeutická metoda, jejímž cílem je využít sílu podvědomí.

Navození stavu hypnózy profesionálně vycvičeným hypnoterapeutem poskytuje klientovi úžasnou možnost vstoupit do prostoru podvědomí, identifikovat a vyřešit příčinu daného problému jednou provždy, čímž zpravidla vymizí její symptomatický projev na úrovni jedince jako celku.

Říkám tím, že je hypnoterapie všespásná metoda? Nikoli. Ale posuďte sami. Pídíte-li se po „pachateli“ Vašich neduhů a máte-li šanci prohledat 5, nebo 95 procent území, kde by se mohl onen ničema skrývat, jakou možnost si jako racionálně uvažující a zkušený kriminalista zvolíte? 


Uveřejněno

v

,

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *